Woxberg på lantislistan

Anders Woxberg.
Textstorlek:

Tidningen Land har för tionde året uppmärksammat 100 personer i landet som gör betydelsefulla insatser för en levande landsbygd. Marie och Gustav Mandelmann, kända från tv, ligger i topp på listan.
Flera länsbor är med på listan, men bara en gästrike.

Irene Frank från Kilafors, ligger med sin femteplats högst på listan bland länsborna.

Hon är ordförande för Hanebo byavakt som vid flera tillfällen kunnat hjälpa människor i nöd och som jobbat fram ett bra samarbete med polisen.

På plats 16 finns Helena Brunsell som återvänt till Hälsingland och skapat ett nytt turistmål med Trolska skogen i Mellanfjärden. Här finns en levande sagoskog med äventyr, sagor och vandringar för barn.

Pia Cederblad och Lars Nordlund på Norränge lantbruk i Söderhamn utsågs till Årets nötköttsföretag 2017 och har prisats för sitt engagemang som bland annat besöksgård. De finns på plats 39.

På plats 86 hittar vi listans ende gästrike. Det är Anders Woxberg i Norrbo i Ockelbo.

Han är timmerkonstnär, musiker och författare och har skapat sitt Oklagård där han byggt flera unika byggnader i olika timringstekniker.

Nu senast Ödmårdens stavkyrka, en medeltida stavkyrka är han har en vision att erbjuda en kyrka för alla med olika religiösa och fornnodiska symboler.

Agnetha Brolin