Babben får lokal hjälp i Gästrikland

Babben Larssons expedition når Gästrikland. Foto: Håkan Larsson
Textstorlek:

GÄSTRIKLAND Denna vecka rullar Babben Larssons upptäcktsresa in i Gästrikland. För att hitta rätt med skämten på folkan, Lyran, Gotan och Fyren har hon med sig lokala gäster. Gästriklands komiker verkar i en tradition som Babben själv var med och grundade. 

Sedan Babben Larsson började sin karriär som ståuppkomiker har hon haft en Sverigekarta på väggen.

Varje gång hon uppträtt på ett nytt ställe, har hon satt en ny nål på kartan.

Målet för turnén Expedition Babben är att sätta ut hundra nya nålar. Nu är det Gästriklands tur att spetsas.

Babben besöker Folkets hus i Bomhus den 15 februari, Fyren i Norrsundet den 16, Gotan i Ockelbo den 17 och Lyran i Storvik den 18 februari.

Hon tar med sig gäster från trakten. Anna Siekas öppnar showen i Storvik, Stefan Söderholm i Norrsundet, Per Sälle Lindström i Ockelbo och i Storvik inleder Mathias Heldevik.

En av Babbens första nålar sitter i Gävle. Hon bodde där 1987–90, när hon började med stand up och drev humorklubb på Café Artist.

– Det roliga är att traditionen fortsatt i Gävle med Gasta och andra initiativ av de lokala komikerna. Därför har jag kontaktat några av dem och bett dem öppna för mig. Ju fler, desto roligare helt enkelt. De har lokal anknytning och kommer att ha hemmapublik, säger Babben i ett pressmeddelande.

Babben förbereder sig genom att läsa på om ställena hon ska besöka, för att få med sig något lokalt att prata om.

Annars planerar hon att snacka valår, att bli behandlad annorlunda i olika roller, och att skoja kring personliga funderingar, säger hon till Gefle Dagblad.

Ebba Pettersson