Fredag med… snö och is

Textstorlek:

Ja inte har det varit någon brist på snö den här vintern. Och mer ska det visst komma – redan idag, om man ska tro väderprognosen.

Det bådar gott inför både sportlov och Vasalopp, men känns säkert tröttsamt för alla som redan skottat sin beskärda del av garageuppfarter och farstukvistar den här vintern. För Högbo GIF innebär den goda snömängden att årets Bessemerlopp delvis kan gå genom parkområdet i Högbo bruk. Men också att loppet inte är fullbokat eftersom det finns gott om skidtävlingar runt om i landet för elit och motionärer. Hur som helst kommer loppets vinnare att tas emot av kransmasen Fabian Sund och kranskullan Josefin Lindström.

Skidspåren är fina, men skridskobanorna på naturisarna är svåra att hålla släta och hårda. Både på Edsken och på Storsjön ger snön problem. Däremot är isen i Årsunda preparerad för fartfyllda motorfordon. En del fartvidunder har redan testats på plats inför Speed weekend nästa vecka.

Varken is eller snö hade kunnat stoppa bygget eller renoveringen av bönhuset i Kungsberg. Bönhusvännerna har sett till att det ser ut som det gjorde 1909. Och nästa söndag ska de visa sin samlingspunkt för biskop Persenius.

Trevlig helg!