Fredag med… stark historia

Textstorlek:

Curlingen, konståkningen och freestyleåkarna i puckelpisten har redan tjuvstartat, men idag klockan 12 börjar tv-sändningarna från OS-invigningen i Sydkorea. Det mesta om det som händer under de kommande 16 dagarna och som kommer att vara idrottshistoria i framtiden, presenteras i OS-bilagan som alla prenumeranter får med Gästriklands Tidning idag.

Jopie Dronkers från Sandviken kan också berätta unika historier. Den senaste veckan har hon träffat niorna på Sofiedalsskolan i Valbo för att berätta hur hon lämnade ett krigshärjat Rotterdam för att bli krigsbarn i Ulvtorp utanför Jädraås.

Christer Fuglesang, ende svensk som varit med och skrivit historia i rymden, berättade om sina rymdresor för Hedesundaskolans elever i veckan. Coolt, tyckte eleverna som gärna ville ha selfies med en astronaut.

Det är dags för Fettisdagen och semlor är en god historia som i alla fall jag gillar. Det gör de även på Mattes bröd i Ockelbo. Där bakas det närmare 100 000 semlor under säsongen och de har en egen semmeldrottning.

Säkert finns det starka historier om en hel del av de vapen som polisen får in under vapemamnestin. Mest är det gamla jaktvapen som lämnas in, tänk vilka jakthistorier de hade kunnat berätta…

Trevlig helg!