Lämnar Landsbygdspartiet för Centerpartiet

Mats Mattsson, Gästrike Hammarby, har varit en av Landsbygdspartiet oberoende i Sandviken, men kandiderar för Centerpartiet i valet i höst.​ Foto: Arkiv
Textstorlek:

SANDVIKEN Flera medlemmar i Landsbygdspartiet oberoende i Sandviken går över till Centerpartiet inför valet 2018. ”Politiskt är det inget stort steg”, säger Mats Mattsson, fullmäktigeledamot för Lpo som nu kandiderar för Centerpartiet.

– Vi har känt ganska länge att vi driver samma frågor och jobbar åt samma håll, säger Per-Ewert Ohlsson-Björk, kretsordförande för Centerpartiet i Sandviken och ersättare i kommunfullmäktige.

– Jag ser inga olikheter i den lokala politiken mellan oss, fortsätter han.

Diskussionerna om att göra gemensam sak har pågått under hösten och i julveckan blev det klart att flera av de aktiva medlemmarna i Lpo går över till C.

Det handlar om Mats Mattsson från Gästrike Hammarby som är en av Lpo:s två ledamöter i kommunfullmäktige.

Vidare är det Kristina Klopstock, Anki Bakke, Isabel Mattsson, Patrik Hellström och Krister Sigvardsson som går över och vill kandidera för C i valet.

Och nu är det bråttom med arbetet att få in de nya namnen till nomineringskommittén. Den 15 februari har Centerpartiet årsmöte och nomineringsstämma för att fastställa valsedlarna inför kommunvalet i Sandviken.

Men redan en vecka innan det mötet måste nomineringskommittén vara klar med sitt förslag.

– Det känns bra, tycker Mats Mattsson. Nu får vi en koppling på djupet och till regionen. Det har vi inte haft i landsbygdspartiet.

– Flera av oss har inte varit med i nämnder och det är där politiken, de verkliga frågorna, diskuteras.

– Jag tror det är bra för politiken i Sandviken att vi får en större grupp med fler infallsvinklar och kompetenser som engagerar sig. Inte minst för landsbygden och kommundelarna.

– När listorna är klara gäller det att vässa vad vi ska prioritera och synliggöra. Vad det är vi ska lova väljarna att jobba för under nästa mandatperiod, säger Per-Ewert Ohlsson-Björk.

 Agnetha Brolin