Niklas i Hedesunda finalist i Årets eldsjäl

Niklas Berg ordnade en friidrottsarena för barnens skull och kan prisas för det på Eldsjälsgalan. Foto: Folkspel
Textstorlek:

HEDESUNDA Niklas Berg är en av de fyra finalisterna som är nominerade till utmärkelsen Årets eldsjäl 2017. Detta för hans arbete med att ge barn möjlighet att träna friidrott i Hedesunda.

Han drog igång friidrotten för sju år sedan, i liten skala bredvid fotbollsplanen. Snart behövdes bättre förutsättningar.

Niklas och Hedesunda IF fick hjälp av Sisu att söka stöd från allmänna arvsfonden och Riksidrottsförbundet, för att bygga en friidrottsarena.

Sommaren 2016 kunde Häsenstadion invigas.

– Det är som en inomhusarena, fast utomhus. Det är en 200-metersbana med fyra banor i bredd, men vi kan hoppa höjd, kasta slägga och diskus och vi har en bra gräsplan som innerplan, säger Niklas i ett pressmeddelande.

Arenan krävde mycket hårt jobb under lång tid. Men det var det värt, enligt Niklas.

– Det som driver mig för att hålla på med det här det är ju barnen. Man får så mycket tillbaka när man är här och får se deras glädje och när de får hålla på att röra på sig.

Det viktigast på träningarna är just att ha roligt och röra sig.

– Det behöver inte vara tävling och att man skall vara bäst. Det viktiga är att vi är tillsammans, att vi skapar en gemenskap och har roligt tillsammans. Det är liksom det som är roligt i det hela.

Nu ska svenska folket rösta fram vem som vinner priset. Röstningen sker på Årets eldsjäls hemsida fram till den 5 mars.

Vinnaren avslöjas på Eldsjälsgalan i Stockholm den 15 mars.

Ebba Pettersson