Två länsbor bland årets bästa talare

Petter Askergren – Årets Talare Man, Rickard Olsson – Årets Talare Moderator, Ami Hemviken – Årets Talare Kvinna, Christina Rickardsson – Årets Talare Genombrott och hederspristagaren Pär Johansson.​
Textstorlek:

Både Rickard Olsson och Pär Johansson fick pris när Sveriges bästa talare presenterades.

​Det är talarförmedlingen Talarforum som lyfter fram årets bästa talare i olika kategorier varje år. Vinnarna tas ut av en jury utifrån utvärderingar från lyssnare i evenemang där talarna medverkat.

Rickard Olsson från Gävle utsågs till årets moderator med motiveringen att han kan fånga alla typer av publiker och att hans personlighet och imponerande allmänbildning gör att han passar lika bra som underhållande konferencier i festliga sammanhang som seriös moderator och debattledare.

Per Johansson, grundare och ledare för Glada Hudikteatern, fick årets hederspris för att han genom enföreläsning i taget har ”förändrat tusentals personers uppfattning om sina medmänniskor”.

”Han har lyft människor som annars inte får synas och därmed påminner oss alla om det fantastiska med att varje människa är unik”, heter det i motiveringen.

På frågan om varför han föreläser, svarar han:

– Dels för att jag tycker det är otroligt roligt att möta människor, dels för att dela med mig av mina erfarenheter och ge människor hopp att det går att förändra saker.

Vad motiverar dig?

– Mina barn och mina kollegor i Glada Hudik teatern.

Vid galan utsågs Petter Askergren till Årets talare man, Ami Hemviken till årets talare kvinna och Christina Rickardsson utsågs till årets talare kvinna.

Agnetha Brolin