Fredag med kallvatten

Textstorlek:

Det är bara några veckor sedan jag hörde bekanta säga att det var så härligt att det fanns snö till barnens sportlov. Jag höll med den gången, men inte tänkte vi väl att den vita varan skulle vara så riklig och intensiv den här veckan. Så intensiv att det på sina håll helt enkelt inte gått att vara ute och sporta.

Det kalla kristalliserade vattnet behövs visserligen för alla vintriga lovaktiviteter, men i centrala Ockelbo måste snön forslas bort för att ge plats för vintermarknaden som startar idag.

Lite isig stämning har det varit i Forsbacka sedan det blev känt att delar av skolan ska läggas ner. Det beskedet kom som en kalldusch för många föräldrar som dessutom förvånas över att det inte gjorts någon konsekvensanalys.

Under det vita snötäcke som breder ut sig över kyrkogården i Torsåker vilar värden som riskerar att glömmas bort. Nu ska minnen och berättelser kopplas till den kulturhistoriska inventering som genomförs under året. Mycket av det kommer att bli tydligare när snön börjar smälta.

Trevlig helg!