Fredag med… kontakter

Textstorlek:

Internationella kvinnodagen har passerat, torsdag den 8 mars. Med inspiration därifrån är tidningen laddad med kvinnor vars kontaktnät stärker Gästrikland. På sidan 15 träffas mor och döttrar med stort engagemang. De fyller hela västra Gästrikland med energi, inspiration och kunskap – som de själva hämtar i möten med andra männi-skor.

Hos hunddagisfröken Annie Forsgren i Axmarby har ett gäng hundkompisar härliga dagar. Samtidigt kan matte och husse åka till jobbet i lugn och ro. Häng med till hundgården på sidan 8.

S-kvinnorna i Ockelbo har startat kvinnoklubb. Anna Engblom hoppas att det kan öka det politiska engagemanget och lyfta kvinnofrågorna i kommunen. Mer om det på sidan 14.

För att sånt här ska fungera behöver människor hålla kontakten. Det är en komplicerad fråga, numera. Därför har vi tagit reda på vad som händer med telefon och bredband på landsbygden i Sand-viken. Se sidorna 6 och 10.

Trevlig helg!

 

Ebba Pettersson