Lilja siktar mot himlen

Textstorlek:

Ljuset är riggat och låtarna sitter som berget. Snart är det premiär för den nionde upplagan av The Night Show. Lars Lilja utlovar himmelskt bra låtar i krogshowen som i år bär titeln In heaven – i himlen.

Ljuset är riggat och låtarna sitter som berget. Snart är det premiär för den nionde upplagan av The Night Show. Lars Lilja utlovar himmelskt bra låtar i krogshowen som i år bär titeln In heaven – i himlen.

– I början hade vi en tanke om att vi bara skulle gestalta artister som gått ur tiden. Men den idén föll lite, så vi kör på himmelskt bra låtar istället, ler Lars.

Han delar scenen och bygdegården med Matilda Andersson, Jessica Thelin och Nico Lauritsen. Den sistnämnde gör debut i The Night Show.

– Det blir också första gången i vår showhistoria som vi har med en operalåt. Nico är skolad operasångare.

The Night Show framförs till en middag där artisterna serverar maten. Föreställning pågår i uppemot fyra timmar och det ska svänga hela vägen. För att få till det behöver ensemblen välja ut omkring 40 låtar.

– Det blir svårare och svårare, vi har bränt av många favoriter redan. Var och en väljer låtar som de gillar själva. Vi försöker anpassa oss efter publiken också, de ska känna igen låtarna.

Musiken ska passa till temat och vara en bra blandning på samma gång.

Tillsammans med kläder, ljus och ljud ska allt i showen utgöra en helhet.

Det är det många fler än artisterna som hjälper till med.

– Tolv-tretton personer är engagerade och sköter baren, köket, ljudet, ljuset och så vidare.

Det låter komplicerat att få ihop allting, men Lars tycker att det går smidigt. Efter nio år vet gänget hur man fixar en show.

Lars har redan börjat klura på hur tioårsjubileet ska firas 2019.

– Det vore kul att samla så många som möjligt av de som varit med, och välja ut det som vi tycker har varit bäst under alla år. Men vi får se vad det blir.

The Night Show – In heaven har premiär lördag 3 mars och spelas sju gånger.

Det blir rivstarten för nöjesåret på Torsåkers bygdegård.

– Sedan kommer Zebbes All in, Bluegrassfestivalen i sommar och Pias gäng på hösten. Det är något hela tiden och det är häftigt att det funkar i lilla Torsåker.