Nåkfest och festivaldags

Christian Örjestål arrangerar i Kulturföreningô Nåkert.

Textstorlek:

En musikalisk regnbåge ska fylla Åmotsgården när Nåkert arrangerar Nåkfest nummer två. Den här gången är musikfesten en del av kulturfestivalen Drömmar och demokrati, som intar Ockelbo.

Tre artister sammanstrålar till Nåkfest på Åmotsgården den 24 mars.

Lundins konditori, Mikael Lundin, stannar till i Åmot innan han ger sig ut på turné med konserten Forever and ever – the music of David Bowie.

Amerikanen Mark Ephraim är musikproducent, och musiker med artistnamnet BadSkum.

Indiemusikern I’m on TV kommer till Åmot under sitt riktiga namn Sofia Nordström.

De tre ordnar en muskalisk berg- och dalbana som rymmer Bowie, Creedence, Parton, och alla tänkbara musikgenrer.

Den andra Nåkfesten någonsin blir en del av kulturfestivalen Drömmar och demokrati, som ordnas av Folkteatern Gävleborg i samarbete med massor av andra kulturaktörer.

Festivalen började i Gävle och ger sig nu ut på turné i länet med start i Ockelbo 24 mars-1 april.

Att Nåkfest 2 ingår i festivalen kan betyda att Åmot får långväga besök. Folkteatern fixar nämligen en festivalbuss till Åmot.

Bussen startar vid Startsbiblioteket i Gävle och plockar upp passagerare vid Ockelbo Järnvägsstation och längs Kuxalinje 71.

Det ordnas många fler kulturarrangemang i Ockelbo under festivaldagarna.

Den 26 mars spelar Folkteatern sin föreställning SAD Symphony på Gäverängeskolan. Då går det en festivalbuss dit, från Åmot via Jädraås.

Ockelbo Expo ställer ut arkivbilder och modeller på mötesplatsen Gläntan, och bjuder in till samtal om Ockelbo nu och då den 27 mars.

Samma dag åker Länsmuseets Richard Schill till Ocklagård där Anders Woxberg visar sin stavkyrka. De båda ska samtala om drömmen om dåtiden och om historiskt återskapande.

Till Ocklagård går festivalbuss från Gävle via Ockelbo järnvägsstation.