Petterssons 25:e mässa

Erik Pettersson har hållit igång firman i 56 år och fortsätter hålla vårmässa varje år.

Textstorlek:

Han fyller snart 72 år, har haft företaget i 56 år och i veckan höll han sin 25 vårmässa. Erik Pettersson vill ta hand om sina kunder på sitt eget vis.

– Ja, man är väl kanske lite ­gammalmodig som kör på och gör som man gjort förr. Men det funkar ju, säger Erik Pettersson om vårmässan där han bjuder in utställare och leverantörer att vara på plats i firmans lokaler och visa sina produkter.

– Det brukar bli uppemot 20 utställare, säger han och trixar sig fram mellan besökare och trånga hyllor.

– Och vi vänder oss till alla, både privatpersoner, företag och organisationer. Det kan bli en ­väldig variation på vad vi får ­hjälpa kunderna med under en dag.

Erik startade Petterssons ­meka-

niska som 16-åring. Då låg firman på Lilla Esplanadgatan på gamla Öster. Idag kan ­företaget beskrivas som en järn- och ­maskinhandel med serviceverkstad för bland annat entreprenad, industri, skog och trädgård.

– Vi har en hel del unika ­grejer. Hittar de inte grejerna någon ­annanstans brukar de komma hit. Och det mesta har vi på hyllan.

Erik Pettersson menar att ­firman bara har tid för en sån här mässa varje år.

– Det är en bra tid nu på ­våren när jobbet börjar med båt­motorerna, i trädgårdarna och flaggstängerna ska upp, säger han.

Flera av leverantörerna som är på plats i lokalerna under mässan har varit med i många år. Dan Ek representerar ett företag som ­säljer mätutrustningar. Han har varit med på minst 20 av ­Petterssons mässor.

– Det börjar bli unikt med ett sånt här ställe som har både ­prylarna och servicen, säger han.