Prinsessan Madeleine har fått en dotter

Textstorlek:

Prinsessan Madeleine, hertiginna av Hälsingland och Gästrikland, har fött sitt tredje barn, en flicka.

Klockan 00.41 föddes den nya lilla prinsessan som väger 3 465 gram och är 50 cm lång.

Riksmarskalk Svante Lindqvist skriver i ett pressmeddelande att flickan är ”ett friskt och välmående barn”, och att både mamma och barn mår bra.

Pappa Christopher O’Neill var med på sjukhuset under hela förlossningen.

”Vi är mycket glada över tillökningen i vår familj och att Leonore och Nicolas har fått sitt efterlängtade syskon. De ser mycket fram emot att träffa sin nya lillasyster”, säger Christopher O’Neill i ett pressuttalande.

Vad kungafamiljens yngsta medlem ska heta avslöjas först på måndag, då det hålls konselj och Te Deum och riksmarskalk Svante Lindqvist läser upp hennes titel, namn och tilltalsnamn.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia som befinner sig på skidorten Klosters i Schweiz avbryter semestern och kommer hem för att träffa sitt nya barnbarn, skriver Expressen.

Kungaparet kommer att vara i Sverige under dagen, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till tidningen.

Stefan Löfven passade på att framföra sina gratulationer till föräldrar och nyblivna storasyskon.

”Jag vill framföra mina varmaste lyckönskningar till Prinsessan Madeleine och herr Christopher O’Neill som har blivit föräldrar igen. Stort grattis till hela familjen och särskilt till de nyblivna storasyskonen Leonore och Nicolas”, säger statsministern i ett pressmeddelande.

Madeleine och hennes make Christopher O’Neill har sedan tidigare dottern Leonore, som föddes i februari 2014 och sonen Nicolas som föddes i juni 2015.

TT