Bessemerelever lockas bli unga företagare

Elever på introduktionsprogrammen på Bessemerskolan peppas att starta UT-företag till hösten.
Textstorlek:

NÄRINGSLIV Det här läsåret har elever från språkintroduktionsprogrammet på Bessemerskolan för första gången deltagit i Ung företagsamhet, UF. Nu öppnar Ung företagsamhet Gävleborg för att fler elever från introduktionsprogrammen i länet ska driva UF-företag till hösten, bland annat för att de på ett ”kreativt och roligt sätt ska lära sig det svenska språket”.

Nyligen hölls en kickoff för projektet företagsam integration på Bessemerskolan för att inspirera till att starta UF-företag utifrån intresse, hobby, passion och genom det utveckla kunskaper för språket och det svenska samhället.

”Vi tror på att istället för att fokusera på det man inte kan, eller det man inte har, så ska man fokusera på det man kan”, säger Anna Leima, regionschef för Ung Företagsamhet Gävleborg.