Dunderbergsgården i Ockelbo säljs

Jessie Formgren med en målning av pappa Leif utanför Dunderbergsgården som öppnas för besökare en sista gång innan den läggs ut till försäljning. Foto: Privat
Textstorlek:

Dunderbergsgården i Ockelbo är till salu, men innan gården säljs hålls den öppen med konstutställning och loppis den 26-27 maj.

Konstnären Leif Formgren köpte Dunderbergsgården 1965 och flyttade in med sin dåvarande familj. När han gick bort 1998 stannade hustrun och Ockelboprofilen Susanne Tussen Formgren kvar i huset tillsammans med dotter Jessie.

Den 8 april i år gick även Tussen bort och Jessie har bestämt sig för att sälja gården. Nu öppnar hon huset för besökare under nästa helg.

– Då jag bestämt mig för att sälja huset så kändes det rätt att bjuda in alla som vill på ett slags öppet hus för att hälsa på i den här fantastiska byggnaden en sista gång, säger hon och vill bland annat visa arvet efter sina föräldrar.

– På ovanvåningen blir det utställning med pappas konst och på nedervåningen blir det loppis och fika. Och så kan man se mammas prissamling.

Tillsammans med Ockelbo Atletklubb har familjen startat en fond till minne av Tussen Formgren. Fonden ska stötta ungdomar som tränar och tävlar.

– Intäkterna från fikat under båda dagarna går till fonden, säger Jessie Formgren som numera bor i Gävle.

– Jag hoppas att få möta många egna vänner men kanske också bekanta till mina föräldrar som vill hälsa på här i huset en sista gång innan vi börjar leta nya ägare.