Fem kan få Läkerols röstpris

Therese Lindgren, en av fem som kan får årets Läkerolpris.
Textstorlek:

ENGAGEMANG När Läkerol fyllde 100 år 2009 ville dåvarande Gävleföretaget uppmärksamma det med ett nytt pris. Det blev Voice of the year och ett sätt att uppmärksamma personer som använt rösten som redskap för att nå ut till en bred publik.

I år delas priset ut för tionde gången och fem starka röster är nominerade. Förintelseöverlevaren Hédi Fried för sitt starka antirasistiska engagemang, musikproducenten Steve Angello som arbetar mot barns utanförskap, skådespeleskan Eva Röse som engagerat sig i #metoo, bloggaren Therese Lindgren som uppmärksammar psykisk ohälsa samt Hampus Nessvold som förespråkar en mindre stereotyp manlighet.

Prissumman är på 100 000 kronor och vinnaren presenteras i juli.