Misstroende mot skolförvaltningen

Textstorlek:

En grupp föräldrar i Österfärnebo gör en misstroendeförklaring mot skolförvaltningen i Sandvikens kommun. På några timmar samlades mer än 150 namn in, men kommunens representanter ville inte ta emot dokumentet på mötet som de bjudit in föräldrarna till.

” Vi, föräldrar till barn vid Österfärnebo skola har förlorat förtroendet för skolförvaltningen i Sandvikens kommun. Ett beslut om flytt av högstadiet är en fråga med stora konsekvenser för våra barn och våra familjer, och kan inte ske på detta chockartade och oseriösa sätt.”

Så inleder föräldrarna sin misstroendeförklaring där de kräver att politikerna i Sandviken byter ut skolledningen i kommunen omedelbart.

”Dialogen med föräldrar har varit undermålig, och vi har förstått att stödet till befintliga lärare liksom ansökningsprocessen också haft stora brister. Vi vill inte skicka våra barn på flera timmars busspendling varje dag till skolor som uppvisat sämre resultat än högstadiet i Österfärnebo.”, skriver de.

Misstroendeförklaringen skulle överlämnas till skolchefen Inger Norman på det möte för vårdnadshavare som hon bjudit in, till tillsammans med grundskolechefen Birgitta Orrebo, områdesrektor Lena Haglund och biträdande rektor Veronica Lennartsson.

Men något dokument ville Inger Norman inte ta emot.

– Jag hade redan sett den på Facebook. Jag fick den skickad till mig, så då sa jag tack men den har jag redan sett, säger hon till Arbetarbladet.

Föräldrarna i Österfärnebo ska nu lämna misstroendeförklaringen på annat sätt till Sandvikens kommun.