Ockelbo provar hjul i nya arenan

Textstorlek:

Skridskor ut, inlines in. I veckan får barn och ungdomar i Ockelbo prova på att spela inlineshockey i Ugglebo Arena.

En dos av förväntan ligger i luften inne i den nybyggda hockeyarenan som invigdes av bland andra Prins Daniel och en lång rad hockeyproffs i vintras. Isen har bytts ut mot en toppmodern spånmatta för inlineshockeybruk.

Ut på planen beger sig ungdomarna för att öva skottträning. Det är tisdag eftermiddag och under veckan får barn och ungdomar i Ockelbo chansen att prova på att åka inlines och spela inlineshockey.

– Jag har testat på det lite själv och jag tycker att det är riktigt kul, säger Christian Stark, ordförande i Ockelbo HC.

Idén till inlineshockey föddes för fyra år sedan, ungefär samtidigt som Ockelbo HC fick idén om att bygga en ny ishockeyarena. De sökte bidrag hos Arvsfonden men deras ansökan fick avslag.

– De sade till oss att vi skulle komma med något nytt och nyskapande. Då fick vi idén om att göra arenan som en multisportarena, med hockey på vintern och inlines på sommaren. Tack vare bidraget från arvsfonden kunde vi bygga arenan, berättar Stark.

– I och med att hockeyn tar slut i mars och inlineshockeyn tar vid därefter, så står ju ishallen aldrig tom. Många hockeyspelare utövar även inlineshockey, så det skönt för oss att kunna erbjuda den här möjligheten, säger Stark.

Under veckan ger klubben chansen för sommarlovslediga barn och ungdomar att prova på att åka inlines.

– Vi har även öppet för friåkning varje vardag under sommaren, men just den här veckan har tanken varit att prova på. Det finns låneutrustning i de flesta storlekar och vi vill uppmuntra människor att komma och prova på inlineshockey, säger Stark.

Eftersom arenan är en multisportarena möjliggörs byte av underlag. Isen har bytts ut mot blått golv, som täcker hela rinken.

– Det är ett specialtillverkat inlineshockeygolv som vi har beställt online. Det består av plattor som läggs ihop som formar ett spånsystem. Vårt golv är en av de modernaste modellerna, säger Stark.

Christian Stark hoppas att investeringen i en multisportarena, som erbjuder hockey på vintern och inlineshockey på sommaren, kan ge föreningen en skjuts i rätt riktning.

– Hockey finns ju i stort sett varje stad, men inlineshockey är inte lika utbrett än. Vår förhoppning är att föreningar utifrån ska komma hit och spela olika cuper och tävlingar.