Sune överraskad ambassadör för Ockelbo

Sune Hammarlunds barnbarn har fixat ett fint plakat till Ockelboambassadören. Foto: Ebba Pettersson
Textstorlek:

På nationaldagsfirandet på Pålsgården i Ockelbo utsågs Sune Hammarlund till årets Ockelboambassadör. Det kom lite som en chock.

– Jag satt där och tänkte ”undrar vem det blir i år”, det är ju lite spännande det där och vi brukar åka dit på nationaldagen, säger Sune.

Kultursamordnare Patreik Flesberg delade ut utmärkelsen. Han hann komma en bra bit in i presentationen, om att förverkliga en dröm och att ha ett livslångt engagemang för idrotten, innan Sune började förstå vad som var i görningen.

– Först när han nämnde grästennisbanan förstod jag. Vilken ära!

Sune färdigställde sin tennisbana i Nordanåsbo sommaren 2016. Banor med naturgräs är mycket ovanliga i Sverige – och det finns bara en enda som har kor som publik och storslagen utsikt mot Rönnåsen. Ryktet om banan spred sig och sommaren 2017 kom tennisstjärnan Robin Söderling med ett filmteam och gjorde reklamfilm på Sunes bana.

Vid firandet på Pålsgården fann sig Sune snabbt och höll ett spontant tal som tack för utmärkelsen.

På nationaldagen är det också en Ockelbotradition att en artonåring i kommunen får hålla ett tal. Den här gången var det Ghaith Al-Tameemi som talade om att fly från krig och tas emot med värme och kärlek i Ockelbo.