Campingen går som en dans i Kungsgården

Textstorlek:

Satsningen på en restaurang har lönat sig för Camp Kungsgården, som har haft en riktigt bra sommarsäsong. Med egen scen och dansbana ska verksamheten nå nya höjder.
– Man måste våga för att vinna, säger Mats Dahlborg.

Campingens ägare Mats Dahlborg och Helena Holmgren sammanfattar campingsäsongen.

– Det är vår sjätte säsong och det går bara uppåt. Vi har nya gäster hela tiden och för första gången har vi kö på våra långliggarplatser. Det är jättekul, säger paret.

De har drivit campingen sedan 2013. Fokuset har legat på att ständigt utveckla verksamheten och förbättra servicen.

Exempel på arbeten som genomförts är förflyttning av receptionen samt fler campingplatser.

– Det märks att arbetet gör skillnad. Vi får beröm av gästerna som tycker att det är trevligt här och vi försöker ständigt utveckla verksamheten.

Som ett led i arbetet invigdes den 9 juni Restaurang Camp Kungsgården. Satsningen har blivit ortens nya mötesplats.

– Det har varit över förväntan. Vi har fått mycket uppskattning från både turister och de boende i småbyarna runtomkring. De tycker att det är jättekul att vi har öppnat, säger Helena Holmgren.

Som en av restaurangsetableringen anordnar campingen trubadurkvällar.

– Vi har arrangerat två kvällar och kommer köra åtminstone tre kvällar till in i september. Det har varit väldigt populärt och stället har varit fullbelagt med besökare, säger Mats Dahlborg.

För att möta populariteten har campingägarna stora planer för verksamheten.

Under hösten sätts spadarna i marken och till nästa säsong har campingen en scen med tillhörande dansbana.

– Man måste våga lite för att vinna. Vi har märkt av trycket på besökarna eftersom trubadurkvällarna har varit så uppskattade. Vi ser det här som ett steg i rätt riktning, säger Dahlborg.

Byggandet kompletteras med färdigställandet av två övernattningsstugor. Även planeringen inför nästa sommar är i full gång. Bland annat arrangerar motorcykelklubben Jernviken MC sina onsdagsträffar på campingen.