Di Leva turnerar till Hille

Thomas Di Leva ska ut på kyrkoturné. Foto: Pressbild Foto: Pressbild
Textstorlek:

MUSIK I oktober och november ger sig Thomas Di Leva ut på ännu en kyrkoturne, där lokala körer stämmer upp i det som beskrivs som en ljusvyllf kärlekskonsert. 27 oktober kommer konserten till Hille kyrka.

Hej Thomas, varför turnerar du i kyrkor?

– Sverige har så många fantastiska kyrkor som är underbara mötesplatser. Idén med kyrkoturnéer föddes när en församling hörde av sig och ville att jag skulle komma och spela mina låtar tillsammans med deras lokala kyrkokör. Sedan dess har det bara växt och växt och nu är jag ute på fjärde turné-vändan.

Vad är en ljusfylld kärlekskonsert?

– En konsert full av kreativitet, inspiration, hopp och drömmar.

Hur förbereds de lokala körerna?

– Körerna får arrangemang på noter samt inspelningar så att de kan öva själva. På konsertdagen över jag och min pianist Andreas Ahlenius tillsammans med kören så att allt sitter som det ska. Det är fantastiskt att få möta alla dessa begåvade människor runt om i landet och skapa något tillsammans.

Hur kommer det sig att det blev Hille kyrka?

– Jag har alltid gillat Hille och bodde där som tonåring.

Om fler vill sjunga med dig, hur gör de då?

– Då kontaktar man mig och mina medarbetare via min hemsida och berättar mer om sin kyrkokör, och vem vet, kanske vi landar just i din ort.