Ääääntligen vardag!

Textstorlek:

Jag älskar den… vardagen eller var dag som är lika som varje dag… Det är trots allt fler vardagar än helgdagar i veckan så man kan lika gärna bli kompis med dom… vardagarna.

Man hör på radion när det börjar dra ihop sej inför helgen, sicket antiklimax det kan bli! Förväntningarna är enormt stora inför fester och evenemang. Och om man inte har något inplanerat så kommer för somliga tomblicken fram och det känns säkert jobbigt att lägga ut på facebook att det inte blev nån festbild denna helg.

Vad lär vi våra unga med detta? Att man ska ha ”ångest” inför måndagarna?

Ordet ångest har blivit ett ord som missbrukas idag, de personer som har ångest på riktigt kan nog inte hålla med om att ”inteviljagåtilljobbetkänslan” kan liknas med ångest.

Byt jobb, säjer jag eller ha en meningsfull fritid som väger upp ett enahanda jobb. Lätt att säja kanske men det är många som mår dåligt på sina arbetsplatser och det går ju ut över hur arbetet utförs och de dåliga energier som sänds ut.

Jag såg ett program för ett tag sedan, det handlade om en fabrik där man gjorde blomkrukor. En man stod och gjorde hålen i botten på krukorna. Han hade stått där i 24 år!

Han älskade sitt jobb! Varför? Jo, han hade hörlurar på sej med språkkurser. Under dessa år hade han lärt sej prata spanska, tyska och Italienska flytande. Han motiverade det med att han inte behövde tänka när han gjorde hål i krukorna och när han sen fick semester och drog till exempelvis Spanien så kunde han njuta av vistelsen fullt ut. Fantastiskt!

Nu har skolorna börjat och semestrar är slut. Familjer börjar komma in i sina invanda rutiner och några funderar kanske varför barnen sover bättre, äter bättre, ja funkar bättre helt enkelt. Husdjuren mår också mycket bättre när deras flock gör som dom alltid brukar göra… var dag.

Vi behöver rutiner mer eller mindre allihop…

Lite wild and crazy kan man ju vara ibland, som att byta plats vid frukostbordet eller när man kommer på en ny arbetsplats och sätter sej på någons plats! Då blir det onda ögat direkt!

Vi har våra revir och egenheter och det är tryggt, tycker jag. Alla i familjen vet hur maskineriet fungerar smidigast i vår underbara vardag.

Det blir lugnast så…

 

Pia Möller-Andersen