Rektor årets chef i Gävle

Johan Björk, biträdande rektor på Solängsskolan, har utretts till årets chef i Gävle kommun. Foto: Gävle kommun
Textstorlek:

ARBETSLIV Gävle kommun har utsett Johan Björck till Årets chef i kommunen. Johan är biträdande rektor på Solängsskolan och prisas för att han är drivande i värdegrundsfrågor och jobbar aktivt mot mobbning och kränkande behandling. Han har bland annat som morgonrutin att vara på plats i skolan och hälsa god morgon till elever och föräldrar när de kommer.

– Johan har en omvittnad förmåga att bygga kontakter och skapa förtroende. Han har en tydlig struktur i sitt ledarskap och skapar en bra arbetsmiljö för sina medarbetare och en framgångsrik skolverksamhet, säger Tomas Hartikainen, förvaltningschef Utbildning Gävle.

Kommunen börade kora Årets chef 2015 för att lyfta fram förebilder och sprida goda exempel på inspirerande chefer.

Sedan 2016 delas även priset Årets Arbetsplats ut och i år blev det Socialtjänstens förebyggandeenhet.