Skräckis inspelad i Gävle går upp på bio

Textstorlek:

I augusti blev Marko Kattilakoskis film The musik of John Low klar och nu kommer den på bio i Gävle.

Marko Kattilakoski har fått 30 000 kronor i så kallat talangstöd från Region Gävleborg för att göra verklighet av sin filmidé. Region Gävleborg vill med stödet ge filmare chansen att utvecklas inom filmområdet.

– Det är verkligen jättespännande att få vara med på filmskaparens resa och sedan ta del av resultatet i en biosalong. Jag hoppas att många tar chansen att gå och se filmen – många utemiljöer, interiörer och skådespelare är sedan tidigare kända hos gävlepubliken, säger Henrik Harrysson, filmkonsulent på Region Gävleborg.

Inför inspelningarna letade teamet inspelningsplatser som fungerade för att ge filmen rätt mljö för handlingens 1930-tal. Det hittade de bland annat i gamla Gävle, på Järnvägsmuseet, i Bäck och på Alborgen i Valbo.

Även musiken har lokal ansknytning och framförs av Gävle symfoniorkester.

The musik of John Low börjar visas på Bio 7:an i Gasklockorna imorgon lördag.