Sandvikens kvinnohistoria får nya vingar under våren

Textstorlek:

LITTERATUR Boken Livfjädrar – kvinnornas Sandviken gavs ut 2012 och är skriven av Anna Jörgensdotter, Helene Rådberg och Carolina Thorell. De tre författarna forskade om kvinnohistorien, gjorde intervjuer och vävde in sig själva i berättelsen.

I vår lyfts boken fram på nytt, på Kulturcentrum i Sandviken. Det blir en bokcirkel med två träffar på Folkbiblioteket. På internationella kvinnodagen 8 mars ordnas en stor nylanseringsfest med uppläsningar, musik, ljudverk och teater.

Barnen engageras på Fantasifabriken med temat livfulla fjädrar. Utbildnings- och integrationssatsningen Hand i hand kommer att diskutera boken. 27 april blir det final med ett stort publiksamtal med författarna om hur det är att vara kvinna i Sandviken idag.