Det vore en resa det…

Textstorlek:

Den här tiden på året tycker jag är jobbig, oxveckor, kallt och mörkt. Det finns hjälpmedel mot mörker och kyla det vet jag men pannlampa och flossade långkalsonger känns som en dålig ersättning för sommar.
Att resa bort är ett alternativ och då skulle jag absolut inte åka till något ishotell eller annat kall ställe. Fryser så det räcker gör jag på hemmaplan.
Mina drömresor går till värme och ljus, jag skulle också vilja resa bakåt i tiden. Om jag har förstått saker och ting rätt, och det är långtifrån säkert, så är det bevisat att tiden kröker. Med andra ord kanske man teoretiskt kan resa bakåt i tiden.
Om resebranschen löser de tekniska problemen har jag några speciella tidpunkter och platser jag vill besöka.
Egyptens pyramider är säkert imponerande att besöka även idag, men inte tror jag att det slår den forna glansen, ett visst förfall har skett under årtusendena. Vill jag se något i förfall behöver jag inte åka kors och tvärs över jordklotet, vill jag se något i förfall räcker det med att jag tittar i spegeln.
Jag skulle vilja resa tillbaka i tiden till Egypten en solig varm dag när några pyramider redan fanns i sin glans och de höll på att bygga fler. Tänk vilken upplevelse det skulle vara att stå där i solgasset med mina flossade långkalsonger slängda över axeln och se när den första stenen till en pyramid lades dit.
Vetenskapen diskuterar olika teorier om hur de bar sig åt när de byggde pyramiderna. Jag har alltid trott på att det faktiskt inte är så krångligt och får jag vara med när de lägger första stenen så kan jag se om min teori är rätt. Jag tror att de började längst ner med den första stenen och byggde sig uppåt. Allt annat vore en sensation. Börja på fjärde stenlagret eller den översta stenen verkar bara krångla till saker och ting.
Jag blir alldeles snurrig när jag funderar på om vi kan förändra historien om vi kan resa tillbaka i tiden. Troligtvis kan vi inte ändra på någonting för då har inte det hänt som har hänt!?!? Å
ker jag tillbaka till Bahamas 1492 kan jag använda mina flossade långkalsonger som kudde när jag ligger på stranden och solar. Förändrar historien gör jag inte när jag ligger och retar Columbus när han kommer i landstigningsjollen och förvånat ser att det ligger en grisskär nordbo på stranden.
Jag skulle ropa till Columbus: ”Sorry Columbus men du är inte den första blekfisen i Amerika, vi vikingar var först!”
Det finns många platser och händelser jag skulle vilja åka till. Var det lika bullrigt och stojigt att åka med Noas ark som att åka Helsingforsfärjan en fredagskväll?
Jag skulle även vara nöjd med en kortare tidsresa. Åka tillbaka en vecka i tiden och se var jag la mitt vattenpass.

Anders ”Pidder” Pedersén