Roligt lov drar igång

Textstorlek:

LEDIGT Idag börjar sportlovet. I Ockelbo dansar skolbarnen in ledigheten in med disco på Gotan, och det finns mycket mer att göra för den som har spring i benen.

Det blir massor av skidåkning. I Hofors ordnar Entré ungdom en dagstripp till Hoforsbacken. I Ockelbo har Rönnåsbacken öppet hela dagarna från måndag till fredag. Hemlingbybacken har öppet måndag-söndag och där kan man varva åkandet med turer med häst och vagn.

I Lingbo blir det barngympa på torsdagen och aktivitetsdag för hela familjen på söndag 3 mars. Naturum i Gysinge har traditionsenligt sportlovsskoj som började redan 18 februari. Hammarbygården i Gästrike Hammarby ordnar dagar med lekar och fika på måndagen och tisdagen.

I Gävle kommun verkar det bli ont om sportaktiviteter utanför stan, men biblioteken i Bergby, Hedesunda och Valbo fixar underhållning under veckan.