Wikström blir inte kommunalråd i Gävle

Textstorlek:

I tisdags beslutade Centerpartiets årsstämma i Gävle att Bengt-Göran Wikström ska efterträda Margaretha Wedin som partiets kommunalråd i Gävle. Men redan på onsdagen meddelade partiet att Wikström inte kommer att tillträda uppdraget.

Anledningen till den hastiga vändningen är att Wikström har kallat sig kiropraktor utan att vara legitimerad. Det har lett till att han har polisanmälts av Skandinaviska kiropraktorhögskolan.

Gävlecenterns ordförande, Suzana Stamenkovic, säger i ett pressmeddelande att Bengt-Göran Wikström borde haft bättre koll och att partiet i samförstånd med honom kommit fram till att han inte ska tillträda uppdraget som kommunalråd.

Bengt-Göran Wikström medger att han begått ett misstag och att han tar fullt ansvar för sina handlingar.

Det är i nuläget oklart vem som kommer att efterträda Margaretha Wedin som kommunalråd.