Det händer spännande saker i byarna…

Textstorlek:

Runt om i Dalarna, Hälsingland och Gästrikland arbetar professionella konstnärer och bybor tillsammans med att skapa utställningar i naturen med inspiration från Land Art. Inte nog med det, byarna har gått ihop i ett gemensamt projekt och tillsammans valt årets tema, Andrum, som är samma i alla byar. Invigningen är den 15 juni och sedan kan du, kära besökare, åka runt i de tre landskapen och njuta av kreativiteten. Utställningarna står kvar augusti månad ut.

Våra byar
De byar som du kan besöka är Björbo, Björnhyttan, Gammelstilla, Kallmora, Kolsvedja, Korså Bruk, Mo och Svabensverk.

Kul för alla barn
Ur förra årets gästbok “De har varit roligt att tita på er konstutstelning, elskade allt. Oscar”. En av många liknande kommentarer som vi fick. I år har vi också bjudit in skolklasser att komma och skapa tillsammans med oss.

Var med i vårt konstlotteri!
Bland besökare som åkt runt till alla åtta byar lottar vi ut konstverk. Det kan vara en tavla, en skulptur eller något annat som pryder ditt hem eller din trädgård. I god tid innan utställningarna öppnar den 15 juni kommer vi att lägga ut fullständig information här på hemsidan om hur du gör för att vara med lotteriet.

Geocaching i byarna
Lagom till invigningen den 15 juni så kommer det att gömmas skatter i anslutning till utställningarna. Så tag med hela familjen ut i naturen, låt äventyret börja!

Rena rama folkrörelsen
Redan nu är andra byar, utanför GävleDala-området, på gång och funderar på att göra samma sak, men då i sin region. Vad kul! I sommar kommer vi därför att bjuda in dem till våra utställningar och berätta om vårt projekt, hur vi gjort och hur vi tänkt. Tillsammans kan vi arbeta vidare för att göra landsbygden ännu vackrare och ännu mer levande.

Besök gärna vår hemsida www.konstibyn.se Där kan du läsa mer om var by, vilka som är med och gör utställningarna, var du kan äta och bo när du är på besök. Du hittar också information om utställningsplatsernas tillgänglighet för funktionsnedsatta.
Hällpetters
Gilla den här artikeln