Gårdsbesök vid Per-Nils i Torsåker

Textstorlek:

Under maj har elever från Vallhovsskolan, Sandviken varit på besök på Per-Nils gård i Torsåker. Vid första besöket bussades 37 förväntansfulla barn i åldern 6-9 år samt 4 pedagoger från Rödklöverns avdelning. På gården delades de in i 3 olika grupper. Den första stationen var rundvandring på gården för att se och fråga om alla djur. Barnen ställde många frågor och några visste varför det satt märken i öronen, för att kunna köpa dem! Trodde att det var prislappar som i affärerna. I den andra gruppen fick barnen en liten åktur med häst och vagn, samt ridtur för de som vågade. Flera av barnen hade aldrig suttit på en häst förut. Den tredje gruppen gick en liten tipspromenad, kastade hästskor, hoppade studsmatta och fikade lite.
På gården som drivs av Åke och Iréne Johnsson finns dikor, kalvar och ungtjurar. Kvällen innan föddes en liten tjurkalv, till barnens förtjusning. Den stora angustjuren Åke väckte en del förundran och de var helt säkra på att han vägde minst 100 kilo eller så. Strax över tusen kg stämmer bättre! Hundar, katter, kanin och höns beskådades också samt två inlånade getter.
Besöket avslutades med korvgrillning och efter nästan 4 timmars gårdsbesök kom bussen och körde hem barnen till Sandviken igen, nöjda, glada och med massor att berätta för sina kamrater, syskon och föräldrar.