Intensiv sommar med Kerstin

Textstorlek:

Från styrelsemöte i maj, även denna vår på Berglunds konditori i Kungsgården, till och med Kerstindagen den 24 juli hade styrelsen ett spännande möte att förbereda och se fram emot. Det var kontakten som SVT, Mediabruket, tagit med Kerstin Hesselgrensällskapet i början av året som verkade ge resultat.
På mötet i maj fördelades i vanlig ordning bakuppgifterna till Kerstinkalaset, underhållning diskuterades liksom inbjudan då portokostnaderna börjat bli svåra att klara för en liten förening. Majmötet avslutades även i år med att blommor sattes på Kerstins grav.
Så bakades det och skrevs inbjudningar och Ove Jansson lovade underhålla med ett blandat program – vilken lycka att ha en sådan sångare, musiker på orten. Ewa Strömberg i styrelsen ställde även i år upp med att gestalta Kerstin och delta under hela kalaset.
När sedan SVT meddelade att de beställt Kerstinbakelsen som de ville bjuda på för att de fick komma och spela in började vi känna oss trygga. Nu gällde det om VÄDRET och HOFORSBORNA skulle vara oss nådiga i fruntimmersveckan.
Så kom då teamet från SVT med producent och filmare , fotograf och med Cattis Ahlström i spetsen. Hon hade trots jobbet med ”tv – soffan” ställt upp för inspelningen i Hofors i Hembygdsgårdens trädgård. Och som det filmades! Både i trädgård och Kerstinrum.
Efter repris av Fröken Frimans bravader kommer program om kvinnlig rösträtt efter jul och där skall något om Kerstin Hesselgren ingå. Med spänning ser vi fram emot hur mycket man tar med av allt material som spelades in före och under Kerstinkalaset. Även om det inte blir långt är dock Kerstin Hesselgrensällskapet ett minne rikare.