Isabel känner att 4Hs ponnyklubb ger vad hon önskar

Textstorlek:

Pia Åberg, mamma till Isabel 9 år, hittade den nystartade 4H- klubbens aktiviteter genom Studiefrämjandets hemsida. Hon kände inte till 4H sen innan men visste att hennes dotter älskar hästar och sökte en annorlunda upplevelse än den typiska ridskolan.
Isabel gick på ridskola i ett år men har nu haft uppehåll då hon inte kände sig nöjd med ridskolemiljön. När hon började i ponnygruppen som 4H arrangerar kändes det helt rätt för att här får hon lära känna hästarna på ett naturligt sätt.
– Här rider vi mer på riktigt, här är ponnyerna trygga och jag får chansen att vara med dem på det sättet jag vill, säger Isabel. Jag lär mig att förstå hästarna bättre då vår lärare ber oss känna efter och se hur hästarna mår just den dagen vi är där. Det är mer för mig, jag trivs! Det finns även andra 4H aktiviteter att delta i. Jag fick stå på hästen en dag då vi gjorde cirkus konster, fortsätter Isabel.
– Det känns som det ska vara, säger Pia, som själv red på landet som liten. Hon är glad över att denna första 4H förening startat i Sandvikens kommun.

För mer information se www.naturhjaltarnas4Hklubb.n.nu