Julbrev från Kerstin Hesselgren-sällskapet

Textstorlek:

Som vanligt kommer en julhälsning från Kerstin Hesselgrensällskapets styrelse till medlemmarna där vi informerar om årsmötet och planer inför kommande år 2019.
På årsmötet hade vi glädjen att ha Petra Einarsson, nybliven vd för Billerud Korsnäs som gäst. Hon talade om att vara kvinna i chefsposition i ett världsledande företag och att ha familj och bostad och hästar i Hästbo men arbetet i Stockholm och bl.a New York. Petra Einarsson blev också årets Ruter Dam, en utmärkelse som ges till den kvinna som under året fått den mest inflytelserika posten i svenskt näringsliv. Kerstin Hesselgrensällskapet är stolt över att hon kom till vårt årsmöte.
I vår har vi inbjudit Marita Söderström till Internationella kvinnodagen den 8 mars. Tillsammans med sin man blev hon rikskänd för sin insats i MED KÄRLEK FRÅN HOFORS förra året. 2,7 miljoner bidrog Hofors med då. Vi hoppas Maritas engagemang leder till ett stort bidrag även i år.
1919 togs beslut nummer två som krävs när det gäller grundlagsändring vilket gällde kvinnlig rösträtt. På något sätt tänker vi också uppmärksamma det våren 2019.
Vi tror vår Kerstin är nöjd med vår verksamhet men om hon skulle ha hållit ett tal till nationen nyårsafton 2018 (hon gjorde det i radio) skulle hon som arbetat som ensam kvinna i riksdagen ett flertal år och sagt sin mening i Nationernas förbund om Italiens angrepp mot Etiopien under mellankrigstiden nog manat världen till besinning både i stort och smått!
Eng