Koverstaveckan – lördag

Textstorlek:

På lördagen var det premiär för veteranbils- och kuriosamarknad i Koversta Gammelby, en arbetsgrupp under ledning av Lennart Larsson hade gjort ett gediget arbete för att få till en fungerande marknad.
På plats fanns ett tjugotal försäljare med allt från bil- och motorcykeldelar till vanligt loppissortiment. De flesta försäljarna hade lokal anknytning, gott om intresserade som såg till att dagen blev lyckad, men hur affärerna gick i det vackra vädret får framtiden utvisa.
Det blev en lyckad dag där man kunde beskåda ett femtital fordon av äldre modell.

På eftermiddagen visade och berättade Jonny Larsson om Svalanfordonen, med anledning av utställningen i Koversta av Svalan – cyklar, mopeder och motorcyklar, utställningen kan ses under hela månaden. Jonny Larsson berättade om företagets grundare och familjens historik. John Eriksson född i Kräbäck i Österfärnebo startade och drev företaget i Falun under många år, fram till början av 1960-talet.
Under 2010 hade en liknande utställning visats vid Falu gruvor – John Erikssons livsgärning får ses som en viktig del av vår svenska industrihistoria.