Nu börjar repetitionerna inför sommarens Lustspel på Högbo Bruk!

Textstorlek:

Både nya och gamla ansikten är att finna framför Gamla Herrgården på Högbo Bruk under juli månad i sommar. Bland annat Torsåkerrevyns egna Siv Larsson samt teateraktiva Emil Holmgren från Årsunda är två av nytillskotten blandat med några bekanta ansikten från förra årets En Sommarvals som sattes upp där under samma tid.

”Då En Sommarvals togs emot bra och blev så pass uppskattad frågade Högbo om vi ville fortsätta. Det ville vi, och genast började jag skriva på nytt material och göra lite efterforskningar.” säger Jessica Andersson, manusförfattare och regissör.

Giv Akt på Bruket! utspelar sig på 1940-talets Högbo Bruk i Sandviken då det enligt flera efterforskningar inte bara var förläggning för flyktingar utan även kryllade av militärer och det sägs att Gamla Herrgården också fungerade som tillfällig inkvartering. Under föreställningen får vi följa några av kronans käcka gossar på deras upptåg samt deras försök att anpassa sig till det normala livet på det idylliska Högbo. Men när en ny menig anländer till truppen verkar ingenting gå som det ska för någon på bruket…

Föreställningen är nyproducerad speciellt för Högbo med manus och regi av Jessica Andersson och musik av Viktor Ståhl.

Föreställningen kommer att sättas upp den 15-23 juli framför Gamla Herrgården, Högbo Bruk, Sandviken. Föreställningen varar ca 1 timme och 20 minuter och spelas upp med FRI ENTRÉ med möjlighet för publik att efteråt lämna bidrag. Det kommer även att, kontant och Swish enbart, säljas fika, CD-skivor med musik från föreställningen och program.

”Det är vacker musik blandat med brukskomik i en härlig gryta! Med våra fantastiska skådespelare i alla åldrar, som skildrar komiska och verkliga möten är jag stolt att få presentera ytterligare ett musikaliskt lustspel i en akt. Vi hoppas att det kommer mycket folk såklart så ta gärna med picknickkorgen ut i naturen och in i 1940-talets Högbo Bruk, vi spelar i alla väder men håller självklart tummarna för solsken!” säger Jessica Andersson.