fredag med… kurr i magen

Textstorlek:
Annons:

När magen gnäller och grymtar är det inte lätt att välja smart. Vi väljer snarare kött så det räcker för flera personer. Det ska det bli ordning på, när restauranger börjar med nyckelhålsmärkning. Hushållningssällskapet berättar om märkningen på sidan 6.

Mitt i tidningen blir det mer hjälp för den hungrige. Där berättar Goong Tong och Eva Kålström om Torsåkers nya thaimatkasse. Den som föredrar lokala klassiker hittar sitt lystmäte precis intill, bland annat flera smakliga strömmingsrecept.

Men hur går det om varken restaurang eller matbutik finns? Om samhällsfunktionerna slås ut ska vi var och en kunna klara sig i tre dygn. Enligt en undersökning tror räddningsfolk inte att vi pallar det, så på sidan 9 finns mängder av matnyttiga tips om krisberedskap.

När det kurrar i magarna på Gästriklands kor, lovar Gefleortens att de ska få etisk mat. Det allra mesta fodret är redan lokalt men nu slår man fast att det inte ska bjussas på miljöskadlig soja och palmolja i lagårdarna. Mer om det på sidan 6.

Nu lämnar vi de tomma magarna och blickar mot horisonten. På sidan 8 finns de rätta svaren till frågorna i vår resetävling. Där träffar vi dessutom vinnarna, som berättar om sina resplaner. Det är rätt soliga och varma äventyr på gång…

 

Trevlig helg!

Annons: